מתכונים

קרמבל תפוחים חם

מצרכים לבצק פירורים:

3/4 כוס קמח כוסמין

1/4 כפית מלח

1/2 כפית קינמון

1/3 כוס סוכר קנים

2 כפיות גרידת לימון

75 גרם שמן קוקוס לא מזוכך

 

מצרכים למלית:

7 תפוחי גרניסמיט (1.25ק"ג)

1 כף מיץ לימון

1/3 כוס סוכר קנים

1 כפית קינמון

1כפית גרידת לימון

1/4 כוס צימוקים

40 גרם שמן קוקוס לא מזוכך

אופן הכנת הבצק:

במעבד מזון מערבבים קמח, מלח, קינמון, סוכר וגרידת לימון.

מוסיפים את שמן הקוקוס ומעבדים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורים עבים.

אופן הכנת המלית:

קולפים את התפוחים וחותכים לקוביות , ממסים את שמן הקוקוס במחבת, מוסיפים את התפוחים ומאדים 2 דקות.

מוסיפים את מיץ לימון, סוכר, קינמון, גרידת לימון וממשיכים לאדות כ-3 דקות

מורידים מהאש ומוסיפים את הצימוקים.

הרכבת המנה:

משמנים 6 תבניות אישיות, שמים בכל תבנית תערובת תפוחים ומפזרים מעל פירורי בצק בשכבה אחידה.

אופים בתנור שחומם מראש ל170 מעלות למשך חצי שעה

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט תערובת קטניות לקדירה

 

 מצרכים:

 

חבילת תערובת קטניות לקדירה

 

פטרוזיליה

 

כוסברה

 

בצל ירוק

 

בצל סגול יבש

 

מיץ לימון

 

מלח ופלפל לפי הטעם

 

 אופן ההכנה:

 

להשרות את הקטניות במים למשך לילה.

 

לסנן ולבשל במים על אש נמוכה עד לרתיחה, להוסיף 2 כפיות שטוחות של מלח גס, לערבב ולכבות את האש.

 

לסנן ולהעביר לקערת הגשה.

 

לקצוץ דק דק את הירוקים והבצל  ולהוסיף לקטניות

 

לתבל בלימון, מלח ופלפל.

 

מומלץ להוסיף גם זרעי כמון או כוסברה כתושים.

 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 

סלט תלתלים- סלט raw טעים ומיוחד

 ליצור תלתלים מהירקות  באמצעות ספירולייזר או קולפן ג'וליאן

1 כוס תלתלי גזר

1 כוס תלתלי זוקיני (או קישוא)

1 כוס תלתלי דלעת (או דלורית)

1 כוס תלתלי קולורבי (או צנונית)

1 כוס תלתלי סלק

1 כוס נבטי אלפלפא (או סיניים)

1 כוס נבטי חמניה

 רוטב:

רבע כוס מייפל

רבע כוס רוטב צ'ילי מתוק

רבע כוס מיץ לימון

רבע כוס שמן שומשום בכבישה קרה

גרידת לימון ותפוז

 מסדרים את כל הירקות בקערה כך שנראה את כל הצבעים היפים שלהם ושופכים מעל את הרוטב

אופציונאלי: לפזר מעל שברי בוטנים קלויים

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט סלק טעים בטירוף (!)

 

מרכיבים

 

4 סלקים טריים בינונים קלופים וקצוצים דק

 2-3 גבעולי סלרי קצוצים דק

 חצי כוס צנוברים

לרוטב

 

2 כפות שמן זית

 

2 כפות סילאן

 

4 כפות רכז רימונים

 

כף חומץ תמרים או בלסמי

 

אופן ההכנה:

 

לשים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ולנער היטב

 

להניח את הירקות בקערה ולמזוג עליהם את הרוטב

 

לפזר מעל את הצנוברים ולהגיש

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט כרוב

 

מרכיבים

 

1 כרוב לבן קצוץ

 

3-4 גבעולי בצל ירוק קצוץ

 

חופן פטרוזיליה קצוצה

 

חצי חופן שומשום קלוי

 

אגוזי פקאן שבורים גס

 

 

לרוטב (מספיק לכמה סלטים)

 

1/4 כוס סוכר קנים

 

1/4 כוס חומץ תפוחים

 

1/4 כוס שמן חמניות/קנולה

 

1/4 כוס רוטב סויה

 

קורט מלח

 

אופן ההכנה:

 

לשים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת ולנער היטב

 

להניח את הירקות בקערה ולמזוג עליהם את הרוטב

 

לפזר מעל את השומשום והפקאנים ולהגיש.

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

קינוח טעים ומיוחד ללא אפייה

מתכון ל6-8 יחידות

לתחתיות:

כוס שיבולת שועל

חצי כוס שקדים מושרים למספר שעות

2 כפות דבש או מייפל

2 כפות שמן קוקוס

מעט גרידת לימון

למילוי:

כוס קשיו מושרה למספר שעות

רבע כוס מיץ תפוזים

שמינית כוס מיץ לימון

שמינית כוס מייפל אמיתי

חצי כפית תמצית וניל

מעט גרידת לימון

אופן ההכנה:

מכניסים את חומרי בצק לבלנדר עד לקבלת עיסה במרקם סמיך ודביק

לשטח את העיסה יפה בתבניות אישיות ולהכניס למקפיא חצי שעה

בינתיים מכינים את המילוי:

מכניסים את כל חומרי המילוי לבלנדר וטוחנים עד לקבלת מרקם קטיפתי ורך.

מורחים מעט מהקרם על כל תחתית ומקשטים בגרעיני רימון

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט חגיגי לראש השנה

לסלט:

חסה

פטרוזיליה

כוסברה

רוגולה

בצל ירוק

פרוסות תפוחי עץ

גרגירי רימון

חמוציות חצויות

אגוזי מלך קלויים וחצויים

לרוטב:

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס מיץ תפוז/ מים

1/2 כוס שמן זית

2 כפות מייפל

1 כפית מלח עשבים Herbamare

1 כף חומץ בלסמי

1 כפית חרדל דיז'ון

גרידה מחצי לימון

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט כתום 

(לפרוס בקולפן ג'וליאן או ספירולייזר)

1.5 כוסות תלתלי מלון כתום

1.5 כוסות תלתלי פפאיה

1.5 כוסות תלתלי גזר

3 כפות עלי נענע קצוצים

1/2 כוס צנוברים קלויים קלות

*אפשר להוסיף מעט פלפל חריף קצוץ דק

 

לרוטב:

1/4 כוס שמן שומשום

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס צ'ילי מתוק

1/4 כוס דבש או סירופ אגבה

קורט מלח

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

פלאפל דוחן

1 כוס דוחן 

1 כוס קינואה אדומה 

1/3 כוס קמח חומוס

3-4 שיני שום כתושות

כפית גדושה כמון

חופן פטרוזיליה וכוסברה קצוצים דק מאוד

מלח הימלאיה ופלפל שחור

מעט שמן זית

אופן ההכנה:

מבשלים את הדוחן (כוס דוחן עם שתי כוסות מים. מביאים לרתיחה ומבשלים עד אידוי)

מבשלים קינואה (מומלץ  לבשל כמו פסטה)

לאחר שהדוחן והקינואה הצטננו מוסיפים את שאר החומרים ויוצרים מהתערובת כדורים

מניחים על גבי נייר אפייה ואופים בחום בינוני 25 דקות

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט שעועית לבנה

חומרים:

2 כוסות שעועית לבנה מבושלת (חמה עדיין)

1 בצל יבש/ 6 גבעולי בצל ירוק קצוצים

צרור פטרוזיליה קצוצה

מיץ לימון

מלח

שמן זית

אופן ההכנה:

לשים את כל החומרים בקערה ולתבל בלימון מלח ושמן זית

להגיש חם!

ניתן לשמור בקירור מספר ימים ולאכול כסלט קר!

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט מנגו אקזוטי

1 כוס מנגו חתוך לקוביות

1/2 כוס פלפל אדום קצוץ דק

1/3 כוס בצל אדום קצוץ דק

1 כף נענע טרייה קצוצה דק

1 פלפל חריף ירוק ללא גרעינים קצוץ דק מאוד.

1/2 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק

לרוטב:

1/4 כוס שמן קנולה

1/4 כוס מיץ לימון

1/4 כוס רוטב צ'ילי מתוק

1/4 כוס סוכר חום

קורט מלח

לערבב בצנצנת ולשמור במקרר

הרוטב יכול להספיק לכמה סלטים

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט תירס

* 6 קלחי תירס טריים

* 1 בצל סגול קצוץ דק

*2 כפות תערובת עשבי תיבול קצוצים (נענע, בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה)

*1 פלפל צ'ילי קצוץ

*1/2 כוס גרעיני חמניות

*1/2 כוס גרעיני דלעת

לרוטב: (מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת זכוכית ומערבבים היטב)

2כפות דבש

2כפות מיץ לימון

גרידת לימון

2 כפות שמן זית

1/2 כפית מלח

עשבים

כפית חרדל

אופן ההכנה:

מפרידים גרעיני התירס מהקלח בעזרת סכין חדש לתוך קערה

מוסיפים את הבצל, עשבי תיבול ופלפל צ'ילי ומערבבים

יוצקים את הרוטב על הסלט ומערבבים

קולים את גרעיני הדלעת והחמנייה על מחבת ללא שמן ומפזרים מעל הסלט

בתאבון!!

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

גבינת קשיו טבעונית

* 250 גרם קשיו שהושרה 12 שעות
* מיץ מחצי לימון 
* כף טחינה
* מלח
* מים

לטחון במעבד מזון עד קבלת מרקם קרמי.

בתאבון!

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

תבשיל ירוק

* שעועית ירוקה (לאחר חליטה במים חמים)
* שום
* בצל
* זוקיני
* תרד
* מנגולד
* טופו (קדיתא)
* קארי ירוק
* סויה
* כורכום
* מלח
* שמן זית

לטגן בצל ושום, להוסיף את השעועית הירוקה והזוקיני, לאחר התרככות להוסיף את התרד והמנגולד. להוסיף את הטופו, לתבל בסויה, מעט מלח, קארי וכורכום.

בתאבון!  

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 סלט שורשים

 מרכיבים:

*סלק
*גזר
*שורש סלרי
*צנון
*קולרבי/תפוח/אגס
*פטרוזליה קצוצה

אופן ההכנה:

*לחתוך את הירקות לז'וליינים
*לתבל בלימון, מלח ושמן זית
( בכל סלט חשוב להקפיד לתבל קודם כל עם לימון )
*לפזר מעל פטרוזליה קצוצה


*אפשר להוסיף מעל אגוזי מלך וגבינת רוקפור מגורדת
*מכשיר מומלץ לחיתוך ז'וליינים 
Smart Slice של Progressive
בתאבון !

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 סלסה של יום שישי

* עגבניות
* כוסברה
* בזיליקום
* פלפל חריף
* שום
* שמן זית
* מלח

לטחון במעבד מזון עד קבלת מרקם אחיד.

בתאבון!

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט עדשים שחורות
* עדשים שחורות מושרות כשעתיים ומבושלות במים עם מלח (כמו פסטה)
* בצל סגול
* כוסברה
* חמוציות
--------------
לרוטב:
* סירופ רימונים
* חומץ תמרים

בתאבון! 

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

פסטו אגוזי מלך
* כוס וחצי אגוזי מלך קלויים קלות
* 2 כוסות דחוסות עלי ריחן טריים
* 6 שיני שום קלופות
* כפית מלח גס

מוסיפים את כל החומרים למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים בלחיצות קצרות על כפתור ה-pulls עד קבלת רסק אחיד וגרגרי (לא משחתי). מעבירים לצנצנת מעוקרת, מוסיפים 2 כפות שמן זית וכף מיץ לימון. הפסטו יישמר במקרר כשבוע.

בתאבון!

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט חסה ברוטב ויניגרט דבש

* חסה ערבית/מסולסלת/עגולה
* רוקט/רוגולה
* פטרוזיליה
* כוסברה
* קוביות עגבניה
* בצל פרוס לרצועות
* אגוזי פקאן/מלך קלויים (לקלות על מחבת חמה עם מעט מלח)

לרוטב:

* 1/4 כוס שמן זית
* 1/4 כוס מיץ לימון
* 1/4 כוס דבש
* כפית חרדל
* כפית מלח עשבים

בתאבון!

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט כרוב מרענן

* כרוב לבן
* בצל ירוק
* פטרוזיליה
* חמוציות
* גרעיני דלעת וחמניה קלויים

לרוטב:

* 1/3 כוס סוכר
* 1/3 כוס שמן קנולה
* 1/3 כוס סויה
* מעט שמן שומשום קלוי
* מעט מלח

בתאבון!

 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

סלט קייצי של גזר ונבטים

* ז'וליינים של גזר
* נבטים סיניים
* נבטי חמניה
* נבטי אלפלפא/ברוקולי

לרוטב:

* 1/4 כוס צ'ילי מתוק
* 1/4 כוס מיץ לימון
* 1/4 כוס שמן קנולה
* 1/4 כוס סוכר
* מעט מלח

בתאבון!



 

 

 

 

 

 

 

 

 

Printer