top of page

חומוס עדשים כתומות

מרכיבים:

חצי כוס עדשים כתומות

טחינה גולמית

מלח הימלאיה \ אטלנטי

כמון

מיץ לימון

אופן ההכנה:

להשרות את העדשים במים בטמפרטורת החדר למשך לילה. לשטוף, לסנן, להכניס לסיר ולהוסיף כוס ורבע מים בטמפרטורת החדר + חצי כפית מלח + קורט כמון. לבשל על אש קטנה עם מכסה עד לריכוך העדשים. כשהעדשים עדיין חמות יש להעביר אותן למעבד מזון/לבלנדר ידני, להוסיף 3 כפות טחינה גולמית + 3 כפות מי בישול ולעבד בפולסים עד לקבלת המרקם והסמיכות הרצויים , ייתכן ויהיה צורך להוסיף עוד נוזלים. להוסיף מיץ לימון לפי הטעם.

לאחסן בכלי זכוכית במקרר.

בתאבון!

bottom of page