חומוס עדשים כתומות
מרכיבים:
חצי כוס עדשים כתומות
טחינה גולמית
מלח הימלאיה \ אטלנטי
כמון
מיץ לימון
אופן ההכנה:
להשרות את העדשים במים בטמפרטורת החדר למשך לילה. לשטוף, לסנן, להכניס לסיר ולהוסיף כוס ורבע מים בטמפרטורת החדר + חצי כפית מלח + קורט כמון. לבשל על אש קטנה עם מכסה עד לריכוך העדשים. כשהעדשים עדיין חמות יש להעביר אותן למעבד מזון/לבלנדר ידני, להוסיף 3 כפות טחינה גולמית + 3 כפות מי בישול ולעבד בפולסים עד לקבלת המרקם והסמיכות הרצויים , ייתכן ויהיה צורך להוסיף עוד נוזלים. להוסיף מיץ לימון לפי הטעם.
לאחסן בכלי זכוכית במקרר.
בתאבון!
