סלט תירס מקסיקני
מרכיבי הסלט:
1/2 כוס עדשים חומות (אני משרה לילה)
2 קלחי תירס מבושלים
1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנות
2 כפות שמן זית
2 שיני שום כתוש
1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות
1 בצל חתוך לעיגולים
1/4 כוס כוסברה קצוצה
צ’ילי קצוץ קטן לפי הטעם
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור
1/2 כפית פפריקה מתוקה
מרכיבי הרוטב: 1 כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון
1/2 כפית כמון
1/2 כפית פפריקה
1 כפית דבש
מלח
אופן הכנה:
בסיר: לבשל עדשים רק עד למצב שהן מתחילות להתרכך (“אל דנטה”) אם השרתן לילה אז זה קורה ממש דקה אחרי רתיחה – לסנן ולשטוף במים קרים להפסקת הבישול. על קרש חיתוך: להעמיד תירס למצב אנכי ולהוריד את הגרעינים בעזרת סכין ולקצוץ גס. בתנור: לערבב קוביות דלורית עם שום, שמן, מלח ופלפל ופפריקה ולאפות 200 מעלות עד הזהבה. במחבת: לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה. לערבב מרכיבי רוטב. בקערה: עדשים + תירס + דלורית + פלפל קצוץ + צ’ילי + בצל מטוגן + כוסברה + רוטב.
לטעום ולתקן תיבול אם אוהבים יותר חמוץ או יותר חריף. אפשר לקשט בנבטים או עלי בייבי.
