סלט תירס מקסיקני

01.10.2020

מרכיבי הסלט:

1/2 כוס עדשים חומות (אני משרה לילה)

2 קלחי תירס מבושלים

1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתוש

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 בצל חתוך לעיגולים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

צ’ילי קצוץ קטן לפי הטעם

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

 

מרכיבי הרוטב:
1 כף שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה

1 כפית דבש

מלח


אופן הכנה:

בסיר: לבשל עדשים רק עד למצב שהן מתחילות להתרכך (“אל דנטה”) אם השרתן לילה אז זה קורה ממש דקה אחרי רתיחה – לסנן ולשטוף במים קרים להפסקת הבישול.
על קרש חיתוך: להעמיד תירס למצב אנכי ולהוריד את הגרעינים בעזרת סכין ולקצוץ גס.
בתנור: לערבב קוביות דלורית עם שום, שמן, מלח ופלפל ופפריקה ולאפות 200 מעלות עד הזהבה.
במחבת: לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה. לערבב מרכיבי רוטב. בקערה: עדשים + תירס + דלורית + פלפל קצוץ + צ’ילי + בצל מטוגן + כוסברה + רוטב.

לטעום ולתקן תיבול אם אוהבים יותר חמוץ או יותר חריף.
אפשר לקשט בנבטים או עלי בייבי.

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

מתכונים אחרונים

Please reload

ארכיון

Please reload

תגיות

Please reload

משק שוורצמן

העליה השנייה 1, מושב נטעים

©משק שוורצמן