top of page

סלט תירס מקסיקני

מרכיבי הסלט:

1/2 כוס עדשים חומות (אני משרה לילה)

2 קלחי תירס מבושלים

1 דלורית בינונית חתוכה לקוביות קטנות

2 כפות שמן זית

2 שיני שום כתוש

1 פלפל צהוב חתוך לקוביות קטנות

1 בצל חתוך לעיגולים

1/4 כוס כוסברה קצוצה

צ’ילי קצוץ קטן לפי הטעם

2 כפות שמן זית

מלח ופלפל שחור

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מרכיבי הרוטב: 1 כף שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1/2 כפית כמון

1/2 כפית פפריקה

1 כפית דבש

מלח

אופן הכנה:

בסיר: לבשל עדשים רק עד למצב שהן מתחילות להתרכך (“אל דנטה”) אם השרתן לילה אז זה קורה ממש דקה אחרי רתיחה – לסנן ולשטוף במים קרים להפסקת הבישול. על קרש חיתוך: להעמיד תירס למצב אנכי ולהוריד את הגרעינים בעזרת סכין ולקצוץ גס. בתנור: לערבב קוביות דלורית עם שום, שמן, מלח ופלפל ופפריקה ולאפות 200 מעלות עד הזהבה. במחבת: לטגן בצל בשמן זית עד הזהבה. לערבב מרכיבי רוטב. בקערה: עדשים + תירס + דלורית + פלפל קצוץ + צ’ילי + בצל מטוגן + כוסברה + רוטב.

לטעום ולתקן תיבול אם אוהבים יותר חמוץ או יותר חריף. אפשר לקשט בנבטים או עלי בייבי.

 
bottom of page